Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Huisdieren. Vragen over insecten, landdieren, reptielen en amfibieën, vogels en zeedieren vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoe kan je uitvallend gedrag bij een hond afleren?

Hallo iedereen , wij hebben onlangs een kruising hond geadopteerd. Hij is volledig opgevoed en is 3 jaar. De hond heeft geen problemen met katten loopt netjes aan de lijband is heel relax op wandeling en heeft samen geleefd met 9 andere honden bij een honden therapeut. Hij kan zeker met andere honden en heeft op straat meestal geen problemen. Hij liep op een video voorbij een hek met twee blaffende duitse herders erachter maar hij zelf gaf geen kick. Maar toch merken we dat hij uit het niets naar een hond durft uitvallen en meestal is dit naar honden met een korte snuit zoals mopshonden etc. etc. Hij is een grootte fysiek sterke hond van meer dan 20 kg (het is een kruising) dus als hij dan uitvalt is een nogal moeilijk om hem bij te houden. Is er iemand die hetzelfde ervaart heeft of weet hoe ik dit gedrag kan corrigeren ?

groetjes Kato.

een week geleden
379
1

Wat kan mijn kat hebben dat heftige krabaanvallen veroorzaakt?

Dit is een heel moeilijke casus. Ik heb een oudere kat (ruim 19 jaar) die de laatste maanden heftige krabaanvallen heeft. Daarbij krabt ze met haar achterpoot in haar flank (net rond de achterste rib) waarbij ze de huid open haalt. Een aanval duurt ca 30 seconden.
Daarbij braakt ze regelmatig. Ook kan ze soms ineens heel klagelijk de ruimte in mauwen (totdat ze iemand ziet, dan is de mauw normaal (in an instant)).
De kat valt langzaam af. Ze begint aan de lichte kant te worden, maar zit nog niet in een gevarenzone.

Bij de dierenarts is al veel uitgezocht:
- Er is geen sprake van vlooien of ander ongedierte
- leverwaardes zijn goed (zal ik nog even checken voor de zekerheid)
- nierwaardes zijn iets afgenomen, maar boven 75% werkzaam (gezien de leeftijd niet geheel onverwacht).
- Er was sprake van een blaasontsteking, deze is behandeld.
- In de flank zit inmiddels aardig wat littekenweefsel. Van dit weefsel zijn biopten genomen. Daaruit bleek dat er geen carcinoma aanwezig zijn, maar wel een diepe bacteriële infectie is waargenomen. Daar is de kat de laatste weken voor behandeld. Helaas nog geen verbetering.
- Er is dexa voorgeschreven om de jeuk te verminderen, alsmede een zalf voor directe aanbreng (combi AB en dexa).
- De kat is gevoelig voor wat leek op een autoimmuun ziekte (langs de bek zwellingen die met dexa goed behandelbaar waren).
- De kat heeft bestraling gehad voor schildkliertumoren (ca 6 a 7 jr geleden).

Wie heeft een goed idee wat dit kan veroorzaken?

een maand geleden
711
1

Kan ik mijn kat beter oververhuizen?

Ik heb sinds afgelopen zaterdag een nieuwe kitten in huis, hij is een ragdoll kitten van bijna 10 weken. Wij hebben hem overgenomen van een gezin waarin ik merk dat hij niet zo goed gesocialiseerd is. Hij moet nog aardig gebabyt worden (soms naar de kattenbak brengen en soms naar zn etensbakje leiden zodat hij gaat eten) Nu werk ik full time (9-5 baan) waarbij ik wel voor 10min op en neer kan gaan in mijn grote pauze om 12:30 om even met hem te zijn. Dan is die 4,5h alleen en daarna weer 4,5h alleen. Is er een mogelijkheid dat hij eenzaam en mentale problemen kan krijgen hierdoor? Of moet hij gewoon nog wennen aan het alleen zijn? Als ik thuis kom van werk is hij wel heel erg vrolijk en mega aanhankelijk? Of is het verstandig om hem te verhuizen naar mijn vriend (daar zit onze andere kat van 9 maanden) om beter te socialiseren? of denkt u dat het verstandiger is om de kat naar mij te halen voor de kitten? Ik hoor graag of jullie misschien advies hebben voor mijn situatie, sorry voor het lange bericht. Ik wil gewoon niet dat mijn kitten ongelukkig wordt.

2 maanden geleden
762
1

Antwoord nodig

Hoe moet je cavia's fokken?

Hallo iedereen ,

Ik heb even nagedacht en wil ook graag beginnen fokken met cavia's. Alleen weet i er echt nog helemaal niks van. Ik had twee zeugjes helaas is er in de paasvakantie daar eentje van gestorven. Ik heb dan een gecastreerd mannetje gekocht. En er komt binnenkort nog een ch teddy zeugje bij. Zo heb ik twee zeugjes om meet te fokken. Maar ik ga dan natuurlijk nog een fok beer in hetzelfde type haar kopen. Ik heb al gezien dat ze het mannetje alleen in een kooi stoppen moet ik dit ook doen? Want ik kan hem niet ook in de kooi met de zeugjes stoppen. verder heb ik nog een aantal vragen:
- als de zeugjes bevallen zijn hoelang moet er dan tussen zitten voor ze weer gedekt mogen worden?
- mogen de zeugjes en hun nestjes gewoon in hen kooi blijven met het gecastreede beertje?
- wat eten de baby's ?
- moet ik iets speciaals aan de kooi doen voor de baby's?
- wat eten de baby's?
- waarneer mogen ze verhuizen?
-hoe moet je ze laten dekken? allemaal samen in een ren of allebij apart? Of gewoon in zen hok?
- wat zijn de risico's?
Je ziet heel veel vragen en heb er waarschijnlijk nog. Een basis uitleg over ALLES zou heel handig zijn ;)

Alvast bedankt
Grtjs Kato
Ik heb ook gelezen dat een cavia om de 15-18 dagen bronstig is. Dat is de periode waarin je ze kunt laten dekken. Maar hoe zie je of je zeugje bronstig is? Aan wat kan je het herkennen?

6 maanden geleden
1.4K
0