Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zal mijn deels afgestorven blauweregen nog sierwaardig worden?

In de tuin staat een blauweregen. Die wikkelde zich rond een pergola.

Vorig jaar is het bovengrondse deel van de blauweregen ineens afgestorven. Alsof hij onderaan was doorgezaagd (wat niet zo was).

Rond dezelfde tijd zijn uit de grond rond de blauweregen een heleboel nieuwe scheuten omhoog gekomen. Twee daarvan wikkelen zich nu rond de staander van de pergola, de rest heb ik weggeknipt.

Op de plek van de oorspronkelijke blauweregen staat nu nog het onderste deel van de oorspronkelijke stam (erg dik), waaruit nog de twee oorspronkelijke takken ontspruiten (minder dik; inmiddels afgezaagd). Zo'n tien centimeter van de oorspronkelijke stam komen de twee nieuwe scheuten uit de grond omhoog (vrij dun).

Wat verderop kwamen de resten van andere nieuwe scheuten uit de grond (erg dun), maar die heb ik allemaal afgeknipt.

Mijn vraag is nu:
Betreft dit wellicht een geënte blauweregen?
Is er bij de entingsplek iets mis gegaan, waardoor de blauweregen afstierf?

En vooral:
Zijn de twee scheuten die nu omhoogkomen, "wilde" scheuten? Zo ja, betekent dat dat ik de eigenlijke blauweregen kwijt ben, en nu nog slechts een niet erg sierwaardig exemplaar heb staan?

Picture for question
Cryofiel
10 maanden geleden
in: Tuin
crispy
10 maanden geleden
Als ik die foto zo bekijk dan lijkt het er wel op dat er is geent, dat ziet eruit als een die dikke knobbel vlak onder de afgeknipte takken.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Bekijk alle vragen in deze categorieën: