Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Werken "waterverbeteraars" echt?

Hallo

Aangezien ik bij een renovatie bijna geen plaats heb om een waterverzachter te installeren, ben ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam waterverbeteraars tegen. Een elektromagneet die kalk omzet naar onschadelijke ionen m.b.v. beperkte elektriciteit.

Dit zou, goedkoop, compact, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig zijn, maar zijn er hier verborgen negatieve punten of is dit toch een goed alternatief voor een grotere, duurdere waterontharder?

hier is een voorbeeld (een duurder model):
https://www.bol.com/be/nl/p/amfa-classic-koop-geen-waterontharder-of-waterontkalker-maar-de-waterverbeteraar-amfa-classic-minder-kalkaanslag-bespaar-jaarlijks-tot-euro-500-4000/9300000178192682/?bltgh=oxvGJxpEWZR-Ir7bmVZBpQ.2_59.60.ProductTitle

Alvast bedankt!

Picture for question
2 uur geleden
131
TurfGraver
2 uur geleden
Nergens voor nodig en vaak (zeker die magnetische ontharders) onzin.
tinus1969
2 uur geleden
Oplichting
LeonardN
een uur geleden
https://www.startpagina.nl/v/wonen/vraag/673068/laat-waterontharder-kalk/ https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/natuurkunde-scheikunde/vraag/696247/magnetische-waterontharder-wel/ Meerdere gebruikers hier hebben al gewezen op de theoretisch mogelijke werking, maar de praktische realiteit van oplichting. Maar ook:
https://www.youtube.com/watch?v=NmSgHBfDbvQ Ik kan van een prijs en zo'n opstelling ook alleen maar uitgaan van oplichting/non-werking. Volgens mij kom je al snel op zoiets https://waterluxe.nl/shop/waterluxe-duo-12/ Of https://mezutec.nl/producten/single-compact-waterontharder-10-14-16-liter/ Ben verder geen expert in de zaak.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Uit zowel onderzoeken, de theoretische benadering en de vele reviews online op verschillende online platformen lijkt de conclusie te zijn dat een magnetische waterontharder niet het gewenste resultaat levert. Een beetje resultaat is niet voldoende voor de toch vaak tientallen tot honderden euro’s die mensen hebben uitgegeven aan verschillende magneet ontharders om hun huis kalkvrij te maken.

Feitelijk is het zo dat de magneet ontharder geen kalk verwijderd uit het water en dus nooit kalkvrij water zal leveren. Dit in tegenstelling tot een ontharder op ionen basis. Een magneet ontharder werkt dus niet wanneer het doel is om 100% kalkvrij water te krijgen.
(Lees meer...)
fremar
een uur geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding