De thermostaat van onze verwarming geeft niet de juiste omgevingstemperatuur aan, maakt dit uit voor de stookkosten? (zie extra uitleg)
Ik heb vorig jaar onze digitale thermostaat vervangen door een andere digitale thermostaat.
De oude was een met handbediening en deze vergaten we vaak uit te zetten als we naar bed gingen. Zonde als er de hele nacht gestookt word. Dus heb ik er een gekocht met een programma dat je zelf kan instellen voor de stooktijden en dagen van de week.
Toen ik de oude van de muur haalde gaf deze op dat moment aan dat het 21° was. Ik heb direct de nieuwe aangesloten en deze zei dat het 22° was.
Ik dacht dat dit toeval was en heb hem ingesteld op tijden en dan gezegd dat hij moet stoken tot 21°. 4 weken getest. Maar 21° toch te koud. Volgens een gewone kwik thermometer is 21° op de digitale thermostaat daadwerkelijk 20°
Dus nu laat ik stoken tot 22°
Nu heb ik het gasverbruik bijgehouden en wat blijkt...in 3 maanden tijd is ons verbruik verdubbeld! Terwijl de verwarming minder vaak aan staat dan voorheen!
Er is verder in huis niets veranderd. Ik begrijp het niet.
Als de ene 21,2 end e andere 21,7 is dan maakt het wel uit, maar dan wordt het dus ook echt iets warmer. Een andere technische oorzaak kan zijn dat de nieuwe niet goed overweg kan met de (modulerende) ketel. Maar logischer zijn de vorige 2 reacties.
Of een combinatie van factoren..
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.