Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik een oud koksmes weer scherp en roestvrij?

Een oud koksmes gevonden in de keukenla van m'n oma maar zo bot als een heipaal en zo roestig als wat.
Hoe maak ik hem weer gebruiksklaar?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Roestvrij maken doe je met een staalspons (zie afbeelding).

Om het mes vervolgens scherp te maken gebruik je een zogeheten aanzetstaal (zie filmpje voor uitleg door Gordon Ramsay).
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je denkt dat het mes het waard is, moet je het naar een goeden messenslijper brengen , hij zal het dan polijsten en naar behoren slijpen. Met een aanzetstaal slijp je geen messen, je slijpt alleen het braampje weg wat ontstaat bij het snijden , met een goed geslepen mes.

Slijp bedrijven zie link
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik doe dat gewoon met een stukje schuurpapier. Standaard in de keukenla liggen speciaal voor een oud broodmes (nog van mijn oma) dat soms door vochtigheid roestig wordt.
Voor de rest: het scherp houden van een mes. Simpel; ik heb gegoogled op een vleesverwerkingsbedrijf (uitbenen) hier in de buurt. Even langsgefietst en die jongens slepen meteen mijn mes even voor me, ideaal!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing