Is eikenhout geschikt om er een snijplank van te maken? En is het noodzakelijk om hem dan te behandelen?
Kan het loog in het hout kwaad voor de producten die je er op snijdt of neerlegt?
Is het mogelijk om eikenhout te oliën met olijfolie net zoals olijfhout? Of met meubelolie > kun je er dan eten op leggen?
omdat het poreus is is het nooit goed schoon te krijgen en kunnen bacterien er prima in overleven. daarbij blijft het lang vochtig na het afwassen, wat ook weer een prima plekje is voor 'dingen' die je niet in de buurt van je keuken en voedsel wil hebben. vanwege deze eigenschappen trekken ook geur en smaakjes in je snijplank (dingen kunnen bv naar ui gaan smaken om maar ff een voorbeeld te noemen) als je het enkel voor brood gebruikt is het natuurlijk een ander verhaal, maar dat kan ik niet uit je vraag opmaken.
dus voor alle zekerheid toch toch maar even deze feitjes zodat je ervan op de hoogte bent.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.