Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn bontjassen alleen maar exclusief voor vrouwen?

Waarom zie je hier in Nederland alleen maar ( nep ) bontjassen voor vrouwen en wordt het zo aan geprezen dat het lijkt alsof het alleen maar exclusief gedragen mag worden door vrouwen? Terwijl je ook wel in andere landen heren bontjassen hebt.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Mode
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Nee hoor, bontjassen zijn niet exclusief voor vrouwen, zeker niet.
Er zijn vast nog wel "2e hands" dus ECHTE bontjassen te koop, maar er is al zo vaak tegen geageerd, door echte dierenvrienden!, dat je in Nederland risico loopt als je zo'n jas draagt. Risico op agressie, op mensen die een spuitbus met verf erop leegspuiten bijvoorbeeld; is in het verleden zeker gebeurd.

Ik herinner mij een dag op de boulevard in Scheveningen met een oud familielid, een oude dame die een "vosje" droeg [bontje met de kop van een vos er nog aan voor op de schouders, oftewel een dure sjaal], zij werd van alle kanten bekeken en ja gelukkig had ze het niet door... :-))

De 'handel' in echt bont zal in Nederland niet zoveel investeren in een specifieke reclame campagne gericht op mannen. Bont was in Nederland altijd voor vrouwen, maar waarom zou een man niet in eenzelfde jas passen, mits de maat goed is uiteraard. Reden dat de man hier geen bont draagt zal tweeledig zijn: (1) ons klimaat vraagt nog niet om hele warme dikke jassen en mannen dragen hier geen hele warme dikke jassen, maar er kan zeker een nieuwe trend ontstaan, zodra ons weer blijft veranderen...
(2) Bontjassen zijn niet zozeer voor een "stoere" man, althans zo wordt dat hier gezien. In Rusland is het een noodzaak door de kou en ook in Australië zag ik wordt bont gedragen door stoere mannen.

Conclusie:
Nee, bont is niet exclusief voor de dames.
Nep-bont is om meerdere redenen populairder [prijs! bont is heel erg duur, een tweedehands jas >>> het dier is de eerste eigenaar<<< is niet diervriendelijk! en ook : zonde van je dure jas als er verf op gespoten wordt...]
Er is voorlopig geen markt voor een heren-bontjas, lijkt het. Verandering van ons klimaat kan daar zeker verandering in brengen.


ttp://www.bontvoordieren.nl/bont/bontjassen/

Toegevoegd na 18 minuten:
Op onderstaande link kun je kijken wat er hier in Maastricht en Sittard in 'bontatelier' Rademakers sinds 1965 wordt gemaakt/vermaakt/geïmporteerd en dus verkocht. Ook voor heren.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Goede modehuizen verkopen zeker ook typische mannenbontjassen, daarmee bedoel ik dat ze een stoerder uiterlijk hebben dan een damesmodel. Vaak zijn het bomberjacks of ruiger bont dan de fijnere bontsoorten voor vrouwen.

Het is in Europa over het algemeen niet zo gewoon dat mannen bont dragen. Het zijn vaak mannen die zich niets aantrekken van wat men denkt, die wél een bontjas dragen. Meestal zijn dit zelfbewuste mannen die ervoor gaan om zichzelf 'neer te zetten' als modebewust of geslaagd man van de wereld. Uiteraard gaan die dan voor echt bont omdat dit zoveel mooier is van uiterlijk en ook in het dragen ervan zoveel comfortabeler. Echt bont blijft een luxe artikel!

Over het algemeen gold in Europa altijd dat alleen vrouwen bont dragen en dit denkbeeld weerhield mannen er altijd van om bont te dragen en dan 'als verwijfd of homofiel' te worden uitgemaakt. In Noord-Amerika, Rusland, bij de eskimo's en dit soort landen waar de winters echt koud zijn, is een bontjas vaak het enige dat goed warm houdt en geldt zo'n jas niet als luxe maar noodzaak. Mannen dragen daar bont zonder 'imago'problemen ermee te hebben.

Ik weet zeker dat er veel meer mannen zijn die een bontjas zouden willen dragen, simpel en alleen omdat ze het mooi vinden, maar het niet durven. Een bontkraag is geen probleem, maar een hele jas gaat te ver. Wat zullen anderen denken? Gekeken wordt er dan en weinig mannen vinden dit prettig.
Zou het echter een algemeen modebeeld worden, dan zouden er veel mannen met bontjassen lopen, dat weet ik haast zeker!
We zijn echter wel een land met zelfs een dierenpartij en activisten die 'voor de dieren opkomen' en daardoor zouden zij wel eerder voor nepbont gaan om niet geconfronteerd te worden met 'dierenbeul', of zich steeds te moeten verantwoorden.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing