hoe vinden wiskundigen het volgende cijfer achter de komma van in de eeuw van technologie?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Wiskunde. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap en techniek vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Tegenwoordig is er al vele software om biljoenen cijfers achter de komma te berekenen, maar hoe deden ze dat eeuwen geleden zonder technologie?
Ik wilt weten hoeveel toeren mijn motor maakt bij 120 km/u maar ik zit vast bij mijn formule. Wie wil helpen ? ik heb al het volgende.
120km/u = 120 000m/u oftewel 2000 m per min.
2000/1,96 (wielomtrek) = 1 020 RPM van het achterwiel.
Vanaf hier raak ik wat vast. Nu moet ik denkik "iets" doen met mijn sprockets.
Mijn voor sprocket heeft 16 tanden en mijn achter sprocket 67. dit zou willen zeggen dat het achterwiel 4,19 keer meer draait dan het voortandwiel. (voortandwiel is verbonden met motor)
Als ik dan dus de 1020/4,19=243 RPM
Wil dat dan zeggen dat de motor 243 toeren maakt om aan de snelheid van 2000 m/min te halen? of zie ik iets over het hoofd ? Kan ik aan de hand van deze gegevens ook het aantal kw die hij verbruikt berekenen ? voor meer gegevens over de motor zie de afbeelding
De sigma notatie kan gebruikt worden voor het opschrijven van een sommatie, maar hier is de stapgrootte steeds één. Ik vroeg me dus af of er een manier is om een sommatie op te schrijven met een stapgrootte anders dan één.