Hoe zit het met het behalen van een ir. titel na het HBO?
Dus bijvoorbeeld ik wil hbo-civieletechniek studeren en daarna een master op de universiteit van Delft studeren.
Behaal ik alsnog de ir. titel i.p.v. Ing.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Techniek. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Dus bijvoorbeeld ik wil hbo-civieletechniek studeren en daarna een master op de universiteit van Delft studeren.
Behaal ik alsnog de ir. titel i.p.v. Ing.
Door de ruimte vliegen veel gevaarlijke deeltjes. Deze beschadigen cellen en moleculen van astronauten. De aarde word beschermd van deze deeltjes door een magnetisch veld. Dus waarom maken we ruimteschepen niet magnetisch zodat ze zelf een magnetisch veld hebben en behouden? Zo blijven astronauten gezonder, worden de telomeren minder aangetast en zijn lange ruimte reizen meer binnen handbereik gekomen, of zie ik iets over het hoofd.
Bedankt
Een lichtzeil is een nieuw principe in de ruimtevaart. de voortgang berust op de kracht die fotonen uitoefenen op een spiegelend zeil. je zou denken dat dit te bereken valt met de wetten van Newton F=MA, maar de foton heeft geen massa, want deze gaat met de snelheid van het licht. Ik vroeg me dus af wat het lichtzeil zo liet accelereren, zodat het uiteindelijk wel 60.000 km/s zou kunnen gaan.
Bedankt en met vriendelijke groet.
Ik heb een opstelling om te hydroformen. Het betreft 2 platen op elkaar, ongeveer 75x75 cm, 2.5 cm dik. Uit de onderste is een cirkel uitgesneden van 53 cm diameter. Tussen de 2 platen zit een dieptrekplaat van 1 mm dikte. De twee platen worden op elkaar vastgezet met 24 bouten en moeren van 10.9 sterkte en een diameter van 30 mm (M30) en een dichtingsring van neopreen. Door een waterdruk van om en bij de 35 bar wordt de dieotrekplaat naar beneden gedruk en vormt een perfecte schaal (kom). Deze opstelling werkt prima met de bouten en moeren, maar omdat het veel werk vergt om telkens alle bouten en moeren vast te zetten kwam ik op het idee om een hydraulische pers te gaan gebruiken om de bovenste plaat op de onderste dicht te drukken. Alleen heb ik er geen idee van of een pers zulke druk kan tegenhouden. Kan zoiets betekend worden? Welke capaciteit moet een pers hebben om dat te kunnen?
De omgevingstemperatuur wordt dan niet meer geregistreerd. Maar werkt de thermostaat (ketel) nog wel? Zoja, wat is dan waarde van de omgevingstemperatuur?