Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Het kookpunt is de temperatuur waarbij de dampdruk van de vloeistof gelijk is aan de atmosferische druk. Op 2200 meter hoogte is de atmosferische druk lager, dus kookt de vloeistof al bij een lagere dampdruk van de vloeistof.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Omdat het kookpunt van water op die hoogte 92,7 gr. C bedraagt en dus het koken van het eitje iets langer.

Toegevoegd na 50 seconden:
en dus duurt het koken van een eitje iets langer.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Omdat daar de atmosferische druk lager is, waardoor water al bij lagere temperatuur kookt.
jc54
14 jaar geleden
In de bergen is de druk lager dus kookt het water eerder b.v. al bij 85 graden (ca. 3 km). Het vervelende is dat je aardappels (en groenten) bijna niet meer gaar worden omdat de lange koolhydraatketens niet meer in kortere zetmeelketens en suikers worden omgezet. Misschien geldt dit voor jouw eitje ook.....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing