Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Het kookpunt is de temperatuur waarbij de dampdruk van de vloeistof gelijk is aan de atmosferische druk. Op 2200 meter hoogte is de atmosferische druk lager, dus kookt de vloeistof al bij een lagere dampdruk van de vloeistof.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Omdat het kookpunt van water op die hoogte 92,7 gr. C bedraagt en dus het koken van het eitje iets langer.

Toegevoegd na 50 seconden:
en dus duurt het koken van een eitje iets langer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Omdat daar de atmosferische druk lager is, waardoor water al bij lagere temperatuur kookt.
(Lees meer...)
jc54
14 jaar geleden
In de bergen is de druk lager dus kookt het water eerder b.v. al bij 85 graden (ca. 3 km). Het vervelende is dat je aardappels (en groenten) bijna niet meer gaar worden omdat de lange koolhydraatketens niet meer in kortere zetmeelketens en suikers worden omgezet. Misschien geldt dit voor jouw eitje ook.....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image