Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

in gezond nu las ik dat polycyclische aromatische waterstoffen ontstaan in o.a. het broodrooster, wat moet ik me daar bij voorstellen?

wonen die in m'n broodrooster, of gebeurt er iets tijdens het roosteren?
ook als ik gewoon licht rooster, of alleen als het zwart wordt?
konijnen moeten juist geroosterd brood eten, zal het voor hun dan ook schadelijkzijn?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

PAK's ontstaan bij het verbranden van organisch materiaal. Het is in feite een onvolledige verbranding, zoals je ook op de barbecue hebt. Het zwarte deel op je brood of vlees zijn dus de PAK's, dat zijn een soort teer-achtige verbindingen.
(Lees meer...)
itsme
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image