Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de formule van balsamicoazijn?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
1.5K
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Wat bedoel je met "formule"? De scheikundige structuurformule, het recept, of iets anders?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Balsamicoazijn is een azijnsoort. Deze aromatische azijn wordt van trebbianodruiven gemaakt, die groeien in de omgeving van Modena, Noord-Italië en die vrij laat geplukt worden. Balsamicoazijn die de naam aceto balsamico tradizionale verdient moet minstens twaalf jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan honderd jaar oud. Voor zeer oude balsamico betaalt men soms honderden euro's voor een half kopje. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig nodig is om smaak te geven aan een gerecht. Ook kan men balsamicoazijn kopen die jonger is dan 12 jaar, en daardoor veel goedkoper.
Het speciale aroma komt dus af van de druivensoort. De chemische formule is gewoon die van azijnzuur, dus C2H4O2 (of meer naar de structuurformule CH3COOH).
In de afbeelding de opslag van vaten Balsamico-azijn om deze te laten rijpen zoals dat bij port en wijnen gebeurt.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 15 oktober 2020 12:18: tekst, afbeelding
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding