Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Gaart vlees bij elke temperatuur?

Ik heb wel eens gehoord van langzaam garen. Dan wordt vlees gegaard bij een lage temperatuur, bijvoorbeeld 65 graden. Maar kan dit dan bij elke temperatuur? Zou het dan zo zijn dat als ik vlees maar lang genoeg in een ruimte van 20 graden leg, dat het dan gaar wordt?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Vlees gaart niet bij elke temperatuur, want er moet wel voldoende energie gestoken worden in het garingsproces om deze in gang te houden, maar ook niet te veel energie, dan gaat het verbranden ipv garen.

Om het heel grof te zeggen tussen 55 graden is de ondergrens en 120 graden de bovengrens. Maar voor garen is de bovengrens 70 graden. Daarboven ben je aan het bakken en aanbraden. Voor het krokante korstje.

Zie bron voor meer info.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image