hoe bepaal je verhoudingen?
Richting biochemie:
Ik wil een elixer maken dat de symptomen van migraine tegengaat. Ik heb echter nooit zelf een elixer samengesteld en weet dus niet hoe ik verhoudingen tegen elkaar op moet wegen. Wat speelt hierbij een rol?
Geen van de mogelijke ingrediënten heeft een limiet aan gebruik;
ik ben van plan een soort thee te trekken
Later zal ik onderzoeken of dit ook in vaste (ijs)vorm kan, mocht dat voor de migrainepatiënt makkelijker zijn.
De Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse Taal, 15e druk (2015) spreekt van: "[Iemand] die nutteloze middelen toepast ter genezing van de een of andere ziekte, of middelen beweert te kennen tegen alle mogelijk ziekten, ofwel [iemand] die zulke middelen, meestal met veel ophef, te koop aanbiedt. - onbevoegd beoefenaar van de geneeskunst."
Ook een onderzoeker moet ergens beginnen en bij een eerste keer beginnen. De vragensteller claimt nog nergens dat deze reeds een medicijn heeft. Er is slechts een idee/een droom die uitgeprobeerd gaat worden.
Meteen iemand voor kwakzalver uitmaken terwijl dit wellicht nog maar een biochemicus in de dop is, dat is de dood in de pot. Ik wil iedereen stimuleren om vooral ideeën uit te proberen en te onderzoeken of ze hun dromen waar kunnen maken.
Iemand die " zomaar bedenkt" dat een middeltje werkt, is een kwakzalver. @pjvs :
- waar heb je de kennis opgedaan dat je ingrediënten een heilzame werking zouden hebben ?
- wat weet je van interactie bij medicatie ?
- Heb je medische kennis ?
Er staat helaas geen leeftijd bij het profiel van pvjs, maar ik stel me een kind voor met een experimentele geest die de wereld aan het ontdekken is.
Die gaat nog niet bij collega wetenschappers op bezoek, maar die moet wel verder geholpen worden. Daar zijn wij GV'ers wel geschikt voor! Dan helpt het niet als dit prille talent meteen voor kwakzalver wordt uitgemaakt.
Gember tegen migraine is onderzocht bij één proefpersoon. ---- Een onderzoek dat speciaal op de werking van gember tegen migraine was gericht, verscheen in 1990 (Mustafa T, Srivastava K.C. Ginger (Zingiber Officinale) in migraine headache. Journal of Ethnopharmacology, 1990; 29:267-273). De onderzoekers hadden slechts één proefpersoon van 42 jaar, die bij migraine gember als aanvals-stopper kreeg toegediend in plaats van de toentertijd gebruikelijke ergotamine. Zij geven een beschrijving van de complexe processen die bij migraine een rol spelen. Aanvullend bespreken zij wat antimigraine-middelen in het lichaam teweegbrengen. Daarna komen zij tot de volgende conclusie: 'Gezien de hiervoor beschreven effecten van gember bij het migraine-proces stellen wij voor dat de consumptie van verse gember of gemberpoeder aangewend kan worden voor het couperen of voorkomen van migraine-aanvallen. Er zijn geen bijwerkingen geconstateerd. Daarom is gember bijzonder effectief voor migraine bij kinderen en jongeren.' ---
http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/migraine/gember.htm
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.