Welke pH-waarde heeft brandend maagzuur ongeveer?
Het gaat hier over brandend maagzuur ten gevolge van een te hoge maagzuurproductie (geen oprispingen of iets dergelijks).
De pH-waarde varieert tussen 1,35 en 3,50. Dus ik neem aan dat deze rond de 3,5 zal liggen. https://en.wikipedia.org/wiki/Gastric_acid http://puck.emarkrutte.com/experimenteren-met-brandend-maagzuur-gerd-goede-voeding-slechte-voeding/ https://www.reference.com/web?q=Excess+Stomach+Acid&qo=contentPageRelatedSearch&o=600606&l=dir&gc=1
Na maaltijden is de druk in de maag verhoogd. Hierdoor gaat het sluitspiertje even openstaan zodat overbodige lucht uit de maag kan ontsnappen. Hierbij komt ook vaak wat maagzuur mee naar boven. Dit is een normaal verschijnsel en de meeste mensen voelen dit niet.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.