Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke moleculen/stof zorgt voor een lekkere (parfum) geur die vrij komt bij het afgieten van aardappelen?

Als je aardappelen (en misschien ook bij rijst) afgiet, na ze te hebben gekookt, kun je soms een geur ruiken die ruikt als een parfum.

Nu ben ik de naam kwijt van die moleculen, weet iemand die? Of weet iemand misschien een parfum die oa bestaat uit enkele dampmoleculen van gekookte aardappelen of rijst?

erotisi
8 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

De geur die vrijkomt bij het afgieten van aardappelen wordt veroorzaakt door een aantal moleculen, waaronder 2-acetyl-1-pyrroline. Dit is een stof die ook in andere voedingsmiddelen voorkomt, zoals rijst, maar ook in parfums.
(Lees meer...)
Bronnen:
9 maanden geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image