Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan drogen of zouten van vlees kankerverwekkende stoffen doen ontstaan?

Volgens het kanker onderzoek fonds is bewerkt vlees slechter. Er kunnen namelijk carcinogenen ontstaan bij het conservering door roken, drogen, zouten of door toevoeging van conserveringsmiddelen

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Drogen of zouten van vlees kan kankerverwekkende stoffen doen ontstaan door de aanwezigheid van nitrieten. Nitrieten worden toegevoegd aan vlees om het te conserveren en te voorkomen dat het bederft. Bij het drogen of zouten van vlees worden de nitrieten omgezet in nitrosaminen, wat kankerverwekkend is.
(Lees meer...)
Bronnen:
een jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image