Waardoor is het zo moeilijk om de verhoudingen van de ingrediënten van coca cola te bepalen?
Het recept van coca cola is nooit vrijgegeven. Coca-Cola wordt in talloze landen geproduceerd, maar wat ze maken in al die fabrieken is water, CO2 en suikers of zoetstoffen toevoegen aan een siroop die geproduceerd wordt in de fabriek van Coca-Cola in Atlanta, waar het hoofdkantoor van het bedrijf staat.
De ingrediënten van deze siroop zijn op zich wel bekend. Met andere woorden: er is geen geheim ingrediënt. Het is de verhouding tussen deze, met name de kruiden, en de manier waarop deze verwerkt worden wat in de geheime formule staat, en wat wél geheim is.
Maar kunnen chemici bijvoorbeeld door een heel precies onderzoek niet gewoon er achter komen wat precies te verhoudingen zijn van die ingrediënten en hoe die kruiden tot die ingrediënten te verwerken zijn? Waardoor is dat toch zo moeilijk? Kun je niet gewoon (ok, gewoon is misschien wat simpel) moleculen tellen?
Al zal dat namaken geloof ik niet mogelijk zijn omdat alleen coca cola het recht heeft op het gebruiken van cocabladeren. Maar in een ander land zou dat toch wel moeten kunnen.
http://www.goeievraag.nl/eten-drinken/dranken/vraag/483286/geheime-formule-coca-cola-nooit
http://www.gizmodo.com.au/2011/02/coca-colas-secret-recipe-finally-revealed/
http://www.goeievraag.nl/eten-drinken/vraag/720/ingredienten-coca-cola
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.