Waarom heeft water een hoger kookpunt dan ammoniak?
Water en ammoniak zijn allebei polair, vormen allebei dipool-dipoolbindingen en kunnen allebei waterstofbruggen vormen.
Waarom heeft water dan toch een veel hoger kookpunt?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Water en ammoniak zijn allebei polair, vormen allebei dipool-dipoolbindingen en kunnen allebei waterstofbruggen vormen.
Waarom heeft water dan toch een veel hoger kookpunt?