Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom gebruiken we trichloorazijnzuur samen met ponceau -S?

Ik heb een proef opstelling gevonden waarbij we eiwitten willen meten in melk producten. De kleurstof van ponceau-S is rood (0,08 g/l) en wordt samen met trichloorazijnzuur (30g/l) gebruikt als precipatievloeistof. De kleurstof zal absorberen aan het eiwit om alles duidelijker te maken, maar waarom dan trichloorazijnzuur? Is er een knappe kop die mij uit de brand helpt ?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hey bedankt!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Trichloorazijnzuur is een sterk zuur dat volgens bron /wikipedia gebruikt wordt om macromoleculen zoals eiwitten neer te slaan. Nu doen meerdere sterke zuren hetzelfde, maar die reageren waarschijnlijk (ook) met de vetten in de melk.

vaak worden testreacties volgens een beproefd voorschrift uitgevoerd. Dit voorschrift wordt soms in de loop van de tijd verbeterd, maar om de resultaten van eerdere metingen met die van nu vergelijkbaar te houden, blijft men vaak zeer lang dezelfde reagentia gebruiken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De trichloorazijnzuur word gebruikt om de eiwitten neer te slaan, waarna de ponceau-S aan de eiwitten kan binden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image