waarom kookt water in een waterkoker sneller dan op gas?
ik ben nogal ongeduldig. vaak zet ik water in een waterkoker aan, en zodra dat kookt (binnen 2 minuten) dan gebruik ik dat kokend hete water om de andere dingen te koken die ik wilde koken. (rijst, pasta, aardappelen, groenten, etc) alleen voor eieren gaat die truuk niet op, omdat eieren kapot klappen als je er kokend water overheen giet.
men zegt dat het duurder is, water koken op elektriciteit. maar ik vraag het me af. want als ik dezelfde hoeveelheid op gas kook, ben ik vaak 10 minuten verder voordat het water kookt. en al dat gas dat langs de pan af gaat is toch ook verspilling?
maar mijn vraag gaat dus niet over de kosten. maar het WAAROM water in een waterkoker zoveel sneller kookt dan op gas.
Neem een kleine pan met een "dikke" laag water, en het zal lang duren.
Neem een heel grote pan mat een klein laagje water, en het zal snel gaan.
Je onderzoek (conclusie) is dus nogal ongenuanceerd.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.