Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom word koude melk zuur als je er azijn bij doet en warme melk niet?

als ik een bloemsausje maak doe ik er af en toe azijn bij dit gaat goed als de melk warm is maar als ik het bij het begin in de koude melk doe gaat het gelijk schiften

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

In koud water vind er een reactie plaats in warm water is de reactietemperatuur niet laag genoeg en daarom verloopt de reactie langzamer maar hij wordt op den duur wel zuur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image