Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

op school werken mijn kinderen aan een bouwopdracht. Als cement/mortel gebruiken ze een mengsel van water en meel. Wie weet waarom dit mengsel plakt?

Toegevoegd na 6 dagen:
het heeft iets met het zetmeel te maken, maar een goede begrijpelijke uitleg heb ik nog niet.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Dat komt door de gluten in het meel.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik dacht dat gluten deeg elastisch maken en minder plakkerig en dat de zetmeel voor de plakkerigheid zorgt. Aardappelzetmeel wordt als lijm gebruikt. Gekneed deeg bevat gluten en plakt bijna niet meer.
Weet je zeker dat het de gluten zijn die het laten plakken?
Amadea
12 jaar geleden
Gluten vertonen visco-elastische eigenschappen. De naam is afkomstig uit het Latijn en betekent zelfs letterlijk: lijm. Zetmeel is een verdikkingsmiddel.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image