Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat de belletjes in champagne sneller stijgt dan belletjes in bier?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Als je de vraag van de wetenschapsquiz bedoelt dan moet je erbij zeggen dat de belletjes even groot zijn.

Probleem met deze vraag in de wetenschapsquiz is natuurlijk dat de plakkende eiwitten de reden zijn van een hogere viscositeit. Het eiwitantwoord moet dus wel fout zijn omdat anders het viscositeitsantwoord ook goed is.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Op de fles champagne zit druk door het vele koolzuur, daarom ploft de kruk er ook vanaf. In bier zit minder koolzuur. Daarom stijgen de koolzuurbelletjes in champagne sneller.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Omdat de koolzuurdruk in champagne hoger is zijn de belletjes groter.
Grote belletjes stijgen sneller dan kleine belletjes.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De druk in een champagnefles is hoger dan in een bierfles, dus is de druk in het belletje ook hoger. Bij het verwijderen van de kurk en het leegschenken van de fles vormen zich daardoor grotere belletjes, die door de grotere opwaartse druk sneller stijgen dan kleine belletjes.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing