Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat geleid de stroom beter? Koud hard water of gekookt hard water uit de kraan?

Hardwater bevat relatief veel Calcium en magnesium deeltjes. Ga je het hard water koken dan slaan deze deeltjes neer als kalkaanslag in het apparaat.
Vraag: wat is een betere oplossing voor electrolyse (qua stroom geleiding)?
Gewoon koud water uit de keukenkraan of het gekookte hard water ervan?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Een deel antwoord op je vraag. Nl een uitleg waarom water stroom geleid (bron).
Voor stroomgeleiding heb je geladen deeltjes nodig (opgeloste zouten etc.)
Hoe meer deeltjes hoe beter de geleiding.

Ook temperatuur heeft invloed.Warmer maakt geleiding (zie bron) beter...per slot bewegen moleculen en atomen/ionen sneller in warm dan in koud water. En sneller bewegen is sneller/beter geleiden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image