Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Stel. Je kookt een aardappel. Vindt er dan een chemische reactie plaats?

Want je kunt na het koken een aardappel niet stollen. En een chemische reactie geeft een nieuw reactieproduct.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
8.2K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bedoel je het koken in water of de aardappel verwarmen tot zijn "kookpunt".
amigo
13 jaar geleden
een aardappel heeft niet echt een kookpunt, die verkoold op een gegeven moment

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, door het koken verandert de structuur van de aardappel, hij wordt zachter
Vooral het begrip "koken" geeft vaak verwarring. Als water kookt, dan verandert de stof water niet, want na afkoelen heb je weer gewoon water. Bij het koken van groente en aardappelen verandert de stof wel degelijk. Na enige tijd is de groente "gaar" geworden.
(Lees meer...)
anneliez
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee. Er verdwijnen geen moleculen en er ontstaan geen nieuwer moleculen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding