Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe werkt nou precies die zwarte lap onder het rauwe vlees in de verpakking?

bij vlees dat moet worden gebakken of gekookt (wat in ieder geval niet zo te eten is) ligt altijd een zwarte strip/lap/plak
waar is dit van gemaakt en waarom is het zwart?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
16.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Velletjes in polyprop, cello of colorpaper als separatie. Grotere formaten of rollen in colorpaper of wetstrenght voor gerbruik in koeltoog of als verpakking. Deze twee papiersoorten zijn natsterk, maar colorpaper is extra behandeld om verkleuring van het vlees tegen te gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Naar mijn weten is het niet altijd zwart. Het kan allerlei kleuren zijn, afhankelijk van de kleur van het bakje waar het in zit. Het lapje dient om vrijgekomen vocht (en dus ook resten bloed) op te vangen en te absorberen. Dan wordt het niet een bloederige bende in je bakje. Ziet er wat netter uit richting de klant die het vlees koopt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding