Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mag een mok in de vriezer? Zoja hoelang?

mag een mok in de vriezer? Zoja hoelang? Eventueel met iets erin...

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Amadea
13 jaar geleden
Is die mok van plastic, glas of aardewerk?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
aardewerk zo te zien. plastic niet. Als het glas kan zijn, is het dan doorzihtig of hoeft dat niet altijd...?
Amadea
13 jaar geleden
Nee, er bestaat ook zogeheten melkglas waar mokken van worden gemaakt. In het Engels noemen ze dat frosted glass. Zie bijvoorbeeld http://www.zazzle.com/atlas_is_shrugging_mug-168032328019799779
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
zo iets komt mij wel bekend voor. Dus dat is van glas gemaakt. Als ik met de mijne vergelijk is de mijne van aardewerk. Bedankt

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Je kunt een mok en zeker als die geglazuurd is, rustig in een vriezer zetten. Je mag er ook wel iets in doen, een appel, een peer, of water, of melk, zolang je de mok, als die gevuld is met een vloeistof, er dan maar niet uit haalt.
Als je er een vloeistof in hebt gedaan en de vloeistof is bevroren, dan zal deze uitzetten als je de mok uit de vriezer haalt, want smeltend ijs zet uit en dat vindt je mok niet leuk. Dus beter is dan een plastic mok te gebruiken. Die overleeft het wel.

Toegevoegd na 1 minuut:
Overigens, niet alle vloeistoffen bevriezen in een vriezer.
Maar ik neem aan dat je van een gangbare vloeistof uit gaat!

Toegevoegd na 1 dag:
De uitleg is misschien wat verwarrend en dus nog een poging.
Bij standaard atmosferische druk heeft water zijn grootste dichtheid (1 kg/l) bij een temperatuur van circa 4 °C boven het smeltpunt. Hierdoor heeft water de uitzonderlijke eigenschap dat de vaste stof (ijs dus) minder dicht is dan de vloeistof, en dus op de vloeistof kan drijven; Als je water onder de 4° C verder afkoelt zet het uit en als je het vanaf 4° C verwarmd zet het ook uit. Daardoor bevriest een watermassa in de natuur van boven naar beneden. Het ijs isoleert daarbij het vloeibare water eronder.
Als het water in de vriezer dus afkoelt onder de 4° C zal het uitzetten tot de temperatuur van 0° C is bereikt, maar dit heeft geen effect op de mok omdat het nog steeds vloeibaar is. Bij 0°C wordt water vast en dat noemen we ijs. Vanaf dat moment spreken we niet meer over water maar over ijs. Als je ijs (een vaste stof dus) verder afkoelt, gedraagt het zich als ieder andere vaste stof en krimpt het. Als je ijs van -15° C weer op gaat warmen zal het uitzetten, net als ieder ander vaste stof, tot de temperatuur van 0 ° C is bereikt. Bevroren waterleidingen knappen altijd als het gaat dooien toch! Daarna smelt het en wordt het water van 0° C. Verwarm je dit smelt water dan krimpt het het uit tot de te temperatuur van 4° C is bereikt. Daarboven zet het weer uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bij standaard atmosferische druk heeft water zijn grootste dichtheid (1 kg/l) bij een temperatuur van circa 4 °C boven het smeltpunt. Hierdoor heeft water de uitzonderlijke eigenschap dat de vaste stof (ijs dus) minder dicht is dan de vloeistof, en dus op de vloeistof kan drijven; Als je water onder de 4° C verder afkoelt zet het uit en als je het vanaf 4° C verwarmd zet het ook uit. Daardoor bevriest een watermassa in de natuur van boven naar beneden. Het ijs isoleert daarbij het vloeibare water eronder.
Als het water in de vriezer dus afkoelt onder de 4° C zal het uitzetten tot de temperatuur van 0° C is bereikt, maar dit heeft geen effect op de mok omdat het nog steeds vloeibaar is. Bij 0°C wordt water vast en dat noemen we ijs. Vanaf dat moment spreken we niet meer over water maar over ijs. Als je ijs (een vaste stof dus) verder afkoelt, gedraagt het zich als ieder andere vaste stof en krimpt het. Als je ijs van -15° C weer op gaat warmen zal het uitzetten, net als ieder ander vaste stof, tot de temperatuur van 0 ° C is bereikt. Bevroren waterleidingen knappen altijd als het gaat dooien toch! Daarna smelt het en wordt het water van 0° C. Verwarm je dit smelt water dan krimpt het het uit tot de te temperatuur van 4° C is bereikt. Daarboven zet het weer uit.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De waterleiding knapt doordat het ijs uitzet. Maar ijs lekt niet. Als het ontdooit merk je het pas omdat het ijs weer water wordt en uit de leiding drupt!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zo is het en een goede toevoeging.

Andere antwoorden (1)

Een mok kan in de vriezer, maar met iets erin, dat hangt er van af wat. Stel: je doet er water in, kan dat volgens mij niet, want: water bevriest en zet uit, waardoor de mok uit elkaar "spat".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image