Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zie ik voor bubbeltjes als ik frituur of als ik water kook?

Als ik een vloeistof boven zijn kooktemperatuur breng dan komen er belletjes bij kokend water en ook zoiets bij de dingen die ik in de frituur leg. Waar bestaan deze bubbels uit en zouden ze "op" kunnen raken (in het geval van frituurvet meer van toepassing)

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

in een frituurpan:
de spullen die je frituurt bevatten vocht, en dat vocht dat kookt in het frituurvet van 180°C meteen. Het zijn dus belletjes waterdamp.

In een pan kokend water op het vuur:
de belletjes zijn waterdamp dat ontstaat doordat de bodem van de pan heter is dan 100°C. Het water op de bodem verdampt, wordt een dampbel, en gaat naar boven. In het begin van het koken zal de bel niet boven aankomen omdat het water hoger in de pan nog te koud is, dan condenseert de waterdamp weer. Maar na enige tijd is al het water opgewarmd tot die 100° en dan borrelt het van beneden tot boven.
(Lees meer...)
itsme
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

dat is lucht die zich vermengt met de vloeistof en als dat water/vet begint de koken wordt die lucht warm en gaat omhoog.

Toegevoegd na 44 seconden:
in principe blijft het bubbelen of je moet de vloeistof hermetisch afsluiten tijdens het koken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image