Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom ontstaat in een luchtbevochtiger veel ketelsteen en in een waterkoker niet, terwijl het dezelfde kraanwater is?

Wij hebben een luchtbevochtiger en iedere dag ligt er op de bodem heel veel ketelsteen, dit terwijl in onze waterkoker nauwelijks kalkaanslag ontstaat. Hoe kan dit?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
845

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Waarschijnlijk omdat je je waterkoker steeds snel na het verhitten leegt, en hij het water heel snel opkookt.
Als je een waterkoker met veel minder vermogen neemt , vooral zo eentje met het element in het water (campingmodelletje) zul je zien dat dat in mum van tijd ook helemaal wit is.

Doordat het water in een luchtbevochtiger veel langzamer verdampt, heeft de kalk in het water veel meer tijd om neer te slaan. Een waterkoker leeg je meestal zodra het water kookt, zodat de meeste kalk gewoon in je kopje koffie of thee terecht komt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

de luchtbevochtiger laat je droog dampen: Al het kalk blijft in de bevochtiger. De waterkoker laat je alleen even heet worden, en daar verdampt maar weinig water: De kalk blijft grotendeels in oplossing (Alleen bij het verwarmingselement slaat een beetje neer)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als water verdampt blijft de kalk die in het water zit achter en slaat neer. Dus hoe meer water je verdampt, des te maar kalk zal er achter blijven.
In een luchtbevochtiger verdamp je dus meer water dan in een waterkoker. Daarnaast gebruik je een waterkoker minder intensief dan een luchtbevochtiger.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding