Is dit een perpetuum mobile?
Ik heb altijd geleerd dat zoiets niet kan. Wat is dan de truuk in deze video? Zit ergens een verborgen batterij of iers anders dat het in beweging houdt?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Natuur- & Scheikunde. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik heb altijd geleerd dat zoiets niet kan. Wat is dan de truuk in deze video? Zit ergens een verborgen batterij of iers anders dat het in beweging houdt?
Hallo! Voor mijn chemie opleiding moet ik verslagen in excel maken. Ik heb een grafiek, maar de X- en Y-as (horizontaal en verticaal) wil ik omwisselen. Ik heb gelezen dat het met de knop "rijen en kolommen omdraaien" moet. Deze knop kan ik alleen niet indrukken (zie foto). Weet iemand of er een andere manier is, of hoe ik deze knop weer werkend kan krijgen?
Zo ja, hoe dan?
Licht en warmte spelen zich allemaal in EM-spectrum af.
Ik heb hier een (inmiddels) halflege helium ballon in huis. Het verbaast me dat hij na een aantal weken nog steeds 'vliegt'. Nu trekt er vandaag een lagedrukgebied over Nederland. Morgen zal de luchtdruk weer toenemen. Is dat nu juist gunstig of ongunstig voor de ballon ?
Immers door de huidige lage luchtdruk neemt ook de volume van de ballon toe. Meer volume met een gelijk blijvende massa betekent een lagere soortelijke massa en dus meer vliegkracht. Echter ook de buitenlucht heeft door de verminderde druk een lagere soortelijke massa. Wat heeft dit nu tot gevolg wanneer de luchtdruk gaat stijgen ? Stort mijn ballon dan sneller ter aarde, of juist niet ?