Van zand kunnen we glas maken, maar kan dit proces ook omgedraaid worden?
Stel dat we 'teveel' glas zouden maken en dit proces om willen keren (omdat we meer zand nodig hebben in de toekomst). Zouden we glas kunnen omzetten in zand?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Natuur- & Scheikunde. Vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Stel dat we 'teveel' glas zouden maken en dit proces om willen keren (omdat we meer zand nodig hebben in de toekomst). Zouden we glas kunnen omzetten in zand?
Het gas terzijde, maar dit zit in een gesloten systeem en kan in principe gerecycled worden. Ik kom echter meerdere tegenstrijdigheden tegen: sommige mensen stellen dat het alsnog bijdraagt aan de opwarming en sommigen zeggen dat het energie-neutraal is.
Dus stel: je vangt met zonnepanelen (of een windturbine) energie op en zet deze om in elektriciteit voor de airco. Je laat vervolgens de airco op vol vermogen de warmte uit kamer X halen en voert deze warmte af via de buitenunit. Is er dan sprake van opwarming, of slechts het tijdelijk verplaatsen van warmte? Immers, die warmte zat voorheen in kamer X en is nu afgegeven aan de buitenlucht.
En die zonnestralen hadden de aarde sowieso bereikt en zijn in dit geval via een zonnepaneel opgevangen en omzet in elektriciteit.
Als het buiten 35 graden is en binnen 25 graden en het raam staat open er is geen luchtverplaatsing in het huis. Gaat de lucht van buiten naar binnen of andersom ?
Is er een mogelijkheid om de concentratie van deze stoffen in regen te bepalen? Of is dat niet mogelijk?
Stel je staat op een weegschaal met dusdanige schoenen schoenen dat deze een vacuum creeeren tussen je voeten en de weegschaal. Weeg je daardoor ook meer? Ook al zal het misschien weinig zijn of maakt dat niet uit. Natuurlijk blijft het (extra) gewicht van de schoenen zelf buiten beschouwing.