Wat bepaalt hoe goed een geslachtsveranderingsoperatie "lukt"?
De ene keer "lukt" een geslachtsveranderingsoperatie "beter", soms "minder".
Lastig om netjes te verwoorden... maar ik denk bijvoorbeeld aan Loiza Lamers, die op en top vrouwelijk overkomt. Of Nikkie de Jager, ook heel vrouwelijk.
Ik ken echter ook een "bouwvakker met tieten" die een grof uiterlijk, grote handen en een zware stem heeft (ik maakte ooit de fout hem/haar te vragen hoeveel behandelingen hij/zij nog zou krijgen - bleek dat de transformatie al lang klaar was...).
Waar hangt het resultaat van af? Is het de leeftijd waarop de (hormoon)behandeling begon? Genetische aanleg? Toeval? Iets anders?
Bonusvraag: is de mate van succes vooraf voorspelbaar?
Ik zou ten eerste zeggen dat een geslachtsverandering uit grofweg 2 dingen bestaat.
De geslachtsaanpassende operaties.
De hormoonbehandeling.
De operatie(s) en het "lukken" daarvan daar zal je in de regel weinig van zien.
Het is meer de hormoonbehandeling die wat veranderingen in gelaat en lichaam zal laten zien. Maar dat is altijd beperkt. Er zijn mannen die zonder operatie, met wat kleding en make up al moeilijk te onderscheiden zijn van een vrouw.
Mannelijke streamer/youtuber die zich voordoet als vrouw:
https://www.youtube.com/watch?v=zmJCLxOwMwA
Niet meer dan make-up en neptieten (als in werkelijk nep).
0 operatie, 0 hormoonbehandeling.
Zou die persoon een hormoonbehandeling doen.... En ja als je de puberteit hebt doorgemaakt en er als het type bouwvakker uitkomt, dan kan je dat niet met hormonen weer allemaal terugwerken. Het startpunt lijkt mij dus meest bepalende factor. Als in hoeveel lijk je voor de verandering al op een vrouw?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.