Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Door welke enzymen kunnen ananas en kiwi’s het verse vlees malser maken?

Maori's gebruiken kiwi en ananas om het vlees malser te maken. Door welke enzymen kom dat?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Biologie
3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat is het enzym bromelaïne. En dat weten niet alleen maori's, maar iedereen die graag kookt ;-).

Toegevoegd na 1 minuut:
In kiwi's is het actinidine

Toegevoegd na 3 uur:
Overigens zijn die enzymen er ook de oorzaak van dat je met verse ananas en kiwi geen gelatinepudding kunt maken. Gelatine bevat dierlijke eiwitten en worden door die enzymen afgebroken. Met ananas en kiwi uit blik (die verhit is) lukt het wel, de warmte heeft nl. de enzymen afgebroken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding