Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan het dat je meer speeksel produceert bij gewone kauwgom dan bij suikervrije kauwgom?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Biologie
996

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik weet niet of het waar is wat jij beweerd, maar het zou best kunnen omdat suikers enzymen nodig hebben voor de vertering die in het speeksel aanwezig is, en daardoor meer speeksel geproduceerd wordt.
Dat de speekselproductie al of niet verhoogt blijft me een raadsel omdat de molecule van een zoetstof (geen suiker), van vorm identiek is als die van suiker en precies past in de smaakreceptoren van de tong waardoor we dat als zoet ervaren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding