Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Als je met krokodillentranen huilt, huil je niet echt ( zo zegt men dat als spreekwoord)
Dat geeft dus aan dat krokodillen wel tranen maar dat het geen tranen met emotie is.
Dit in navolg van het hele verhaal hierboven :-) + voor deze gene.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Dieren kunnen ook tranen produceren uit de traanklieren bij hun ogen.

Bij huilen van verdriet lopen er tranen over je gezicht als uiting van emoties, zonder dat er irritatie van het oog aanwezig is. Mensen maken ook geluid bij huilen, en juist dat geluid lijken dieren af en toe na te doen. Denk maar aan huilende wolven, of de zogenaamde huilers (jonge zeehondjes die hun moeder kwijt zijn). Bij dit huilen van wolven en zeehonden komen er geen tranen aan te pas.
Of dieren echt verdrietig zijn, is moeilijk vast te stellen. We weten het alleen min of meer zeker als ze gedrag vertonen dat je zelf ook zou doen, als je het zelfde zou zijn overkomen. Het is eigenlijk ook nog niet bekend waarom volwassen mensen huilen. Bij baby’s kun je het nog indenken, ze kunnen nog niet praten.

Wel is er (bij mensen!) een verbinding gevonden tussen de traanklier en een gedeelte van de hersenen dat zich bezighoudt met emoties. Bij dieren is zo’n verbinding (nog) niet gevonden. Verder hebben tranen die geproduceerd worden ten gevolge van emoties een andere samenstelling dan tranen die gebruikt worden om het oppervlak vochtig te houden. Er zitten meer hormonen in.

Zeekrokodillen, zeeslangen en zeeschildpadden hebben een traanklier die het overtollige zout uit het zeewater via de ogen kan uitscheiden. Als er veel uitgescheiden wordt kan dit lijken op huilen, maar het heeft waarschijnlijk niets te maken met emoties. Zeevogels hebben ook een zoutklier, maar die bevindt zich in de neus. Zeehonden, dolfijnen en walvissen produceren een waterige vloeistof om hun ogen te beschermen tegen zeewater; als dit uit de ogen loopt kan dit verward worden met emotionele tranen.

Of dieren werkelijk huilen van verdriet is niet bekend. Verschillende wetenschappers, die dieren in het wild of in dierentuinen observeren, hebben verschillende meningen. Zo zou de Afrikaanse olifant niet, maar de Indische olifant wel huilen bij verwondingen (pijn); de ene apensoort wel de andere weer niet. Hoewel wel vaak gesproken wordt over het feit dat apen emoties hebben en die uiten via taal.
Dus de vraag of vogels of andere dieren kunnen huilen van verdriet is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Eerst moet je zeker weten dat een dier verdriet heeft, en dan kun je vaststellen of huilen één van de uitingsvormen van dat verdriet is.

Dit antwoord is geschreven door Claudia Vinke, Gedragsbioloog faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
(sommige) dieren huilen ook met tranen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Olifanten huilen echt met tranen en ze hebben dan ook echt verdriet.
http://www.youtube.com/watch?v=r9eKB9wYn_4&feature=related
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Huilen van vedriet is iets anders dan het produceren van traanvocht. Een dier ken geen verdriet (wel gemis, kn van gemis aan partner ook doodgaan maar nogmaals niet van verdriet.
Huilen van verdriet is een puur menselijke eigenschap.
Wraak en achterdocht en dat soor zaken zijn nog enkele van die eigenschappen. Dieren hebben geen ego (op een enkeling na)dus al die gevoelens en emoties die gerelateert zijn aan dit ego, zul je bij dieren niet terug vinden. Die worden gestuurt vanuit hun instinct en nzal gericht zijn op instandhouding van het individu op de eerste en van de groep op de tweede plaats.
Een sprekend voorbeeld zijn wel de krokodillen.tranen veel vocht weinig verdriet.Je zo als krokodil met verdreit omkomen van de honger.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image