Is een amandel een echte noot?
In de plantkunde is een noot een enkelvoudige dopvrucht.
Dopvruchten behoren tot de droge vruchten en hebben één zaad (zelden twee) waarvan het steenachtige of houtachtige omhulsel (de vruchtwand) of een deel daarvan bij rijpheid zeer hard wordt. Vruchten die aan deze definitie voldoen worden ook wel echte noten genoemd" Aldus onderstaande bron.
Maar even verderop wordt een amandel niet als een echte noot gezien maar als een culinair opgevatte noot:
"Hier volgen enkele voorbeelden van vruchten en zaden die als "noten" bekendstaan in de culinaire betekenis, maar dat niet zijn in de botanische betekenis:
Amandel (noot), het zaad van een steenvrucht"
Waardoor is de amandel dan geen echte noot terwijl het mi wel aan de bovenstaande definitie voldoet? Of toch niet...?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_%28plantaardig%29
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.