Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Onstaat er een chemische reactie wanneer fruit is gevallen?

Als je een appel of banaan laat vallen wordt het vaak bruin en zacht. Waardoor komt dat? Het lijkt dan gelijk zoeter te smaken ligt daar een chemische reactie aan ten grondslag? Zo nee, waardoor komt het dan wel?

erotisi
10 jaar geleden
in: Biologie
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Door het vallen raken cellen op de plek waar het fruit de grond raakt beschadigd. Ze barsten door de druk letterlijk uit elkaar. De cel sterft onmiddellijk en het verrottingsproces start.

Bij dat proces spelen in eerste instantie met name chemische processen een rol en in latere stadia ook bacteriën, schimmels en vervolgens ook hogere dieren (met name insecten) een rol.
Ozewiezewozewiezewallakristallix
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing