Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Onstaat er een chemische reactie wanneer fruit is gevallen?

Als je een appel of banaan laat vallen wordt het vaak bruin en zacht. Waardoor komt dat? Het lijkt dan gelijk zoeter te smaken ligt daar een chemische reactie aan ten grondslag? Zo nee, waardoor komt het dan wel?

erotisi
9 jaar geleden
in: Biologie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Door het vallen raken cellen op de plek waar het fruit de grond raakt beschadigd. Ze barsten door de druk letterlijk uit elkaar. De cel sterft onmiddellijk en het verrottingsproces start.

Bij dat proces spelen in eerste instantie met name chemische processen een rol en in latere stadia ook bacteriën, schimmels en vervolgens ook hogere dieren (met name insecten) een rol.
(Lees meer...)
Ozewiezewozewiezewallakristallix
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image