Gekocht op de markt in Zuid-Korea: rozenbottel-achtige vruchtjes (niet eetbaar), wie weet wat dit is?
Laats op de markt gekocht uit nieuwgierigheid, geen idee wat het zijn.
Heb er eentje doorgesneden en voorzichtig, met het puntje van mn tong, geproefd en ze bleken heel erg bitter. Gelijk daarna mijn mond gespoeld (want je weet maar nooit) en het spoelwater was knaloranje en zelfs na meerdere malen spoelen nog gelig. Het zou me dan ook niks verbazen als deze vruchten gebruikt worden voor de kleurstof.
Ik heb dat dan ook uitgeprobeerd: sap van een vruchtje opgelost in water en getest op een witte zakdoek, die werd prachtig goudgeel en bleef dit ook na een keer wassen (bij de tweede keer was het er wel grotendeels uit).
Iemand enig idee wat dit voor n vruchten zijn, en of ze inderdaad als verfstof gebruikt worden?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.