Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Omdat satesaus zout is. Ongeveer 2/3 van ons lichaam bestaat uit water, dit zit overal zowel in als buiten de cellen. In het water zitten alle zouten en mineralen die we nodig hebben om te leven en om ons fit te voelen. Het is erg belangrijk dat de hoeveelheid zout per hoeveelheid water gelijk blijft, dat de osmolariteit van het water gelijk moet blijven.
Op het moment dat je zout eet, komen er meer zouten in je bloed en verandert de osmolariteit. Bepaalde osmolariteit-voelertjes in je lichaam geven dan een seintje aan je hersenen dat ie het dorstsignaal moet afgeven. Hierdoor krijg jij een droge keel en ga je drinken. Doordat je gaat drinken verdun je als het ware het zout en wordt de osmolariteit weer normaal.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Zout is een belangrijke smaakmaker in satesaus.

Andere antwoorden (1)

Aanvulling op het vorige antwoord.
Er zit in satésaus ca 2 gram zout per 100 gram

Bron: http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=840
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image