Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom toch liever wijn maken van druiven ipv appels?

Druiven telen is moeilijker dan het telen van appels, waarom dan toch veel meer van druiven?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Biologie
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (5)

Dat is niet zo moeilijk: blijkbaar vinden mensen wijn gemaakt van druiven lekkerder dan appelwijn.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Met appels haal je geen 13% alcohol. Maximaal 3%. Te weinig glucose.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Volgens mij zit er in appels ook wat minder sap dan in druiven?!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wijn maak je van druiven. Als je een alcoholisch produkt maakt van appel heet het cider.
Er is vraag naar wijn, er wordt voor betaald, dus wordt het gemaakt.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het suikerpercentage van rijpe druiven is precies goed om een wijn van 12-14% te krijgen. Bij andere vruchten moet je of indikken of er suiker aan toe voegen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing