Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

De melksuiker en het eiwit daarin vormen een bindmiddel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De aanwezige levende lactobacterien zetten het opgeloste melkpoeder OOK om in oa melkzuur en zo gaat de boel coaguleren (het wordt dikker.)

Op zich wordtalles waar je veel melkpoeder in oplost, dikker. Melkpoeder is immers de droge stof (suikers, mineralen en eiwitten ) en het vet van melk.
Als je dus weinig melkpoeder bij water doet krijg je geconcentreerde melk die op zich ook lobbig is.

Bij yoghurt krijg je de omzetting van oa lactose in melkzuur, de pH daalt en de melk gaat schiften wat je waarneemt als het "dikker"worden van de yoghurt.

Toegevoegd na 2 minuten:
Laatste zin , tweede alinea, had moeten staan:" als je VEEL melkpoeder in WEINIG water oplost krijg je geconcentreerde melk"
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Omdat je meer stoffen in dezelfde hoeveelheid vocht oplost.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding