Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ongewervelden in zee hebben over het algemeen dezelfde zoutconcentratie in de lichaamsvloeistof als het zeewater (35 g zout / liter). Met behulp van een klier in de antenne kunnen ze het zoutgehalte op peil houden. Gamba's zijn dus inderdaad zout. Voor de teelt wordt wel geprobeerd ze in wat zoetere omstandigheden op te laten groeien, dan blijven de Gamba's proberen hun zoutgehalte te handhaven wat voor stress en ziekte kan zorgen bij zoutgehaltes in het teeltwater onder de 7 gram per liter.
Alle soorten garnalen hebben natuurlijk een wat verschillende voorkeur.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het zoutgehalte van de garnalene is wat lager dan dat van zeewater, omdat er ook eiwitten, en andere stoffen in de lichaamsvloeistof aanwezig zijn. De totale osmotische waarde moet dus dezelfde zijn als die van zeewater.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het zoutgehalte van de garnalene is wat lager dan dat van zeewater, omdat er ook eiwitten, en andere stoffen in de lichaamsvloeistof aanwezig zijn. De totale osmotische waarde moet dus dezelfde zijn als die van zeewater.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee,en daarbij alle andere zeevis die smaakt toch ook niet zout.
fremar
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing