Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ongewervelden in zee hebben over het algemeen dezelfde zoutconcentratie in de lichaamsvloeistof als het zeewater (35 g zout / liter). Met behulp van een klier in de antenne kunnen ze het zoutgehalte op peil houden. Gamba's zijn dus inderdaad zout. Voor de teelt wordt wel geprobeerd ze in wat zoetere omstandigheden op te laten groeien, dan blijven de Gamba's proberen hun zoutgehalte te handhaven wat voor stress en ziekte kan zorgen bij zoutgehaltes in het teeltwater onder de 7 gram per liter.
Alle soorten garnalen hebben natuurlijk een wat verschillende voorkeur.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het zoutgehalte van de garnalene is wat lager dan dat van zeewater, omdat er ook eiwitten, en andere stoffen in de lichaamsvloeistof aanwezig zijn. De totale osmotische waarde moet dus dezelfde zijn als die van zeewater.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het zoutgehalte van de garnalene is wat lager dan dat van zeewater, omdat er ook eiwitten, en andere stoffen in de lichaamsvloeistof aanwezig zijn. De totale osmotische waarde moet dus dezelfde zijn als die van zeewater.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee,en daarbij alle andere zeevis die smaakt toch ook niet zout.
(Lees meer...)
fremar
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image