Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

als toevoeging op het vorige antwoord moet gezegd worden dat sla relatief meer ijzer bevat dan bv een komkommer. Het klinkt raar, maar de bruine verkleuring die je ziet is roestvorming (of beter gezegd, oxidatie van het ijzer). Door het grote oppervlakte gebeurd dit vrij snel. Je kan dit voorkomen door sla zo lucht dicht mogelijk af te sluiten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

sla heeft ten opzichte van het gewicht een enorm groot oppervlak (vergelijk het maar met een komkommer die is veel waarder) en is "slap" van zichzelf (bijv ijsbergsla is al een stuk steviger en boontjes zijn nog steviger)

daarom wordt het al slap als het op kamertemperatuur en invloed van zuurstof ed geeft snel verkleuring
(Lees meer...)
amigo
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding