Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet de stof die bepaalde fruitsoorten vrijzetten waardoor de rest van het fruit rapper rijp wordt?

Je hoort het zo vaak zeggen: geen appelen bij de bananen leggen want dan worden ze sneller slecht.

Hoe heet de stof die hier verantwoordelijk voor is?

PS: Welke vruchten hebben dergelijke stoffen? En welk fruit is er gevoelig voor?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Die stof heet ethyleen.
Bijna alle fruit is hier gevoelig voor
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Etheen (of ethyleengas) wordt gevormd bij de rijping van appels/bananen/avocado's/tomaten/kiwi's. Door een sterke afgifte van overrijp fruit kunnen andere vruchten sneller rijpen. Ook bloemen verwelken sneller door etheen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing