Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet de stof die bepaalde fruitsoorten vrijzetten waardoor de rest van het fruit rapper rijp wordt?

Je hoort het zo vaak zeggen: geen appelen bij de bananen leggen want dan worden ze sneller slecht.

Hoe heet de stof die hier verantwoordelijk voor is?

PS: Welke vruchten hebben dergelijke stoffen? En welk fruit is er gevoelig voor?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Die stof heet ethyleen.
Bijna alle fruit is hier gevoelig voor
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Etheen (of ethyleengas) wordt gevormd bij de rijping van appels/bananen/avocado's/tomaten/kiwi's. Door een sterke afgifte van overrijp fruit kunnen andere vruchten sneller rijpen. Ook bloemen verwelken sneller door etheen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image