Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom worden appels minder snel bruin als er een zuur op zit en waarom worden ze sneller bruin als er een base op zit?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Bruin worden van appels is eigenlijk een oxidatieproces van de appel met de zuurstof uit de lucht.
Hoe zuurder hoe minder oxidatie, hoe meer basis hoe meer oxidatie.
Ik kom op deze gedachte, doordat haring in het zuur, niet bederft, haring in water( basis) binnen een dag.
Zuur kan dus conserveren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
denk maar aan augurken Ed die conserveren ook goed in 't zuur ;-)
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image