Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat in de peper is pittig?

Is er een speciaal stofje waardoor het zo pittig is?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ja, capsaïne. Kijk voor meer over peper en de schaal van Scoville die de scherpte aanduidt, bij de links.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Ja, er is een stof die pepers zo "scherp" of "heet" maakt. Dat is capsaïcine.

Ik zou een heel verhaal over capsaïcine kunnen houden, maar ik denk dat ik je beter naar onderstaande Bron kan verwijzen - daar staat alles wat je maar wilt weten.

Toegevoegd na 1 minuut:
 
Ik heb ook de engelstalige versie maar even toegevoegd. Als je geen problemen hebt met het lezen van een Engelse tekst, vind je daar meer informatie dan in de Nederlandse versie.
(Lees meer...)
Cryofiel
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je was me net voor :)
Cryofiel
13 jaar geleden
Ja, 15 seconden sneller...   ;-)
Capsaicine

Toegevoegd na 3 minuten:
In rode peper is het de capsaicine die het pittig maakt.
Bij peperkorrels is het piperine.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image