Wat zijn de wetenschappelijke inzichten over de verspreiding van de smaakpapillen op de tong?
Op het klassieke plaatje in elk biologieboek staan er 4 smaakgebieden getekend: voor zoet, zuur, zout en bitter.
Volgens andere bronnen is er ook een gebied dat bouillon achtige smaken kan proeven. Ook lees ik in Quest dat het idee van specifieke gebieden op de tong helemaal niet klopt.
Als biologiedocent vind ik dat wel interessant, omdat de gebieden ook in biologieboeken staan.
Weet iemand of er wetenschappelijke (proeven) of semi wetenschappelijk informatie (zoals op kennislink) is of er 4 of 5 typen smaakpapillen zijn (of meer/minder) en of die wel of niet gelijk verdeeld zijn over de tong?
Toegevoegd na 2 minuten:
De volgende smaakproef wordt bijvoorbeeld veel in de klas gedaan vanuit het concept dat de gebieden ook zijn aan te tonen:
http://biologiepagina.nl/5/18Brainwave/GeurensmaakproevenSmeenk.doc
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.