Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe werkt de zuurcamouflage? Wordt dit geblokkeerd of 'beziggehouden' met zoet?

(graag met wetenschappelijk antwoord)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Biologie

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

ik weet niet of je dit wetenschappelijk genoeg vindt maar als ik lees klinkt het heel logisch.
Stukje tekst hieronder is een fractie van het artikel van de link

Vruchtensappen, fris- en sportdranken hebben een hoge zuurgraad en bevatten bovendien grote hoeveelheden suiker of zoetstoffen om de zure smaak te camoufleren. Cola bevat zeer veel fosforzuur. Het staat in de ranglijst van zure vloeistoffen direct boven braaksel.
(Lees meer...)
amigo
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik weet dat daardoor het drinken minder zuur smaakt, maar ik komt dat omdat de smaakpapillin worden beziggehouden of blokeert de zoete smaak de zoute smaak.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image