Waarom weten wetenschappers nog zo weinig over planeten van sterren die we vanaf de aarde kunnen zie?
Er worden steeds meer exoplaneten ontdekt, maar weinig daarvan zou je kunnen zien met een telescoop. Waarom worden de dicht bijzijnde zonnestelsels niet onderzocht.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nearest_exoplanets
En wt zou je er van willen weten? De wetenschappers weten nog niet eens een fractie van wat ze willen weten over de planeten in ons eigen zonnestelsel, we zijn nog maar 'net begonnen' met onderzoek.
Wat de wetenschappers zeggen is dus ook puur speculatie. Enerzijds gebaseerd op exacte wetenschappen, anderzijds op "wishfull thinking".
"Wishful thinking" ???
Dat is een flinke veeg uit de pan. Kun je diue bewering ook onderbouwen ?
Ik heb lang genoeg wetenschappelijk onderzoek gedaan en daarbij dus ook conclusies uit publicaties onderzocht op reproduceerbaarheid. In mijn vakgebied kwamen de beste onderzoeken uit Rusland en Japan (Technische microbiologie) en uit de UK en Canada (Biochemie). De slechtste onderzoeken waren vaak Amerikaans en gebaseerd op theorieën die niet te staven waren met de experimenten. Juist daar komt men veel publicaties (heel vaak herhaald in allerlei samenvattingen) tegen die laten zien dat de naam van de onderzoeker belangrijker is dan de waarheid. Er werd vaak naar een antwoord toegewerkt met als conclusie, dat de theorie klopte. NIET dus. Wishfull thinking dus wél.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.